Här kommer våra recept för en hälsosam start på dagen.
Alla recept nedan är inspirerade av Leila Lindholm och så goda.

CHOKLADGRANOLA – är våran favorit, perfekt att toppa yoghurt eller filen med.
Du behöver: 5 dl dinkelflingor, 5 dl havregryn, 2 dl grovt hackad sötmandel,
2 dl pumpakärnor, 2 msk kakao, 1 dl kokosolja, 1 dl honung. 2 dl grovt hackade hasselnötter, 2 dl hyvlad kokos, 1 dl torkade blåbär
Så här gör du: Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda grynen med nötterna, pumpakärnor och kakao i en bunke.
Smält kokosolja och honung i en kastrull och blanda ner det i grynen.
Rosta granolan i cirka 25 minuter. Ta ut den och låt svalna (först då blir den crunchy).
Blanda granolan med kokos och torkade blåbär.
FRÖKNÄCKEBRÖD – bättre alternativ än ett sött kex om du bara är lite sugen.
Du behöver: 200 g solrosfrön, 1 dl hela linfrön, 1 dl sesamfrön, 2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk, 2 msk mandelmjöl, 1 tsk salt, 5 dl vatten, ½ dl vallmofrön, flingsalt.
Så här gör du: Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda allt utom flingsalt i en bunke och låt smeten stå framme och svälla i cirka 15 minuter.
Bred ut smeten tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Strö över vallmofrön och lite flingsalt. Grädda knäckebröden i cirka 60-70 minuter. Låt bröden svalna något och lossa dem försiktigt från bakplåtspapperet. Förvaras torrt.
MANGO SMOOTHIE

Du behöver:
1 mango,
2 bananer
2 dl mandelmjölk,
1 msk chiafrön
och Isbitar.

Så här gör du: Skala och skiva mango och banan och kör i blender tillsammans med mandelmjölk, chiafrön och isbitar. Häll upp i glas.

Varukorgen är tom