Produktion med omtanke

PRODUKTION – Vi har en karta att navigera efter i vår produktutveckling. För oss är hållbarhet en djupt rotad värdering och en transparent produktionskedja ett självklart mål. Att göra hållbara val gällande material, produktens design och processer vid framtagning är viktigt för oss och något vi ständigt jobbar med. Vi vill vara öppna och tala om för våra konsumenter vem som har tillverkat våra produkter, vilka material som används och hur mycket energi som förbrukats. Vår intention är att göra det så bra som möjligt för jorden vi lever på. Följ vår resa mot en mer hållbar och transparent produktion.

Att måna om och se till att de som arbetar hos våra leverantörer har bra arbetsförhållanden, rimliga arbetstider och en lön som täcker mer än basbehoven, är också viktigt för oss. Att kunna påvisa transparens är en stor utmaning i textilbranschen, men det är det som vi tror gör framstegen inom hållbarhetsområden, inklusive mänskliga rättigheter. För att vi ska kunna ta ansvar fullt ut måste vi bli bättre på att utveckla transparensen längre bak i vår leverantörskedja.

Softamore har valt att lägga produktionen i Tiripur, Indien, på en familjeägd GOTS-certifierad fabrik, där tankar och inställning om miljö och hållbarhet är lika viktig som för oss. GOTS kvalitetssäkringssystem är baserat på inspektioner och certifiering sker i fabriken för textilbearbetningen. I en GOTS-certifierad fabriks används minimala mängder energi och kemikalier för att få en så bra arbetsmiljö som möjligt.
Vi är med och stöttar de anställda och deras familjer, både miljömässigt och socialt. Att ge tillbaka till personer som arbetat med våra produkter är vårt sätt att bidra till att ge dem bättre förutsättningar.

Slow living

Do good feel good

Enjoy the softer side of life

Varukorgen är tom