Hur tar du hand om dina produkter på bästa sätt

Tvätta med omtanke

Tvättråd:Vår mjuka jersey klarar 60 graders maskintvätt men vi ber dig överväga att tvätta i 40 grader för miljöns skull. Undvik gärna sköljmedel, vår sköna jersey är mjuk även efter tvätt, utan sköljmedel. Materialet klarar att torktumlas men för miljöns skull är det bättre att hängtorka.

Fundera på om du verkligen behöver tvätta din kimono eller pyjamasbyxa redan efter ett par dagars användning. Kanske räcker det med att vädra plagget?  Små fläckar kan du försiktigt ta bort med till exempel vit vinäger, bakpulver eller citron.

Kvalitet: Vår sköna jersey är en mix av bomull och modal. För att odla bomull krävs stora mängder konstgödsel, bekämpningsmedel och vatten. Av den anledningen är vår ambition att använda mer ekologisk bomull, vilket innebär att den odlas utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Vi har valt att blanda upp bomullen, som kräver mycket vatten vid odling och beredning, med modal och för att på så sätt minska mängden vatten som går åt.

Modal är en skogsbaserad fiber, tillverkad av cellulosa från trämassa. Gemensamt för skogsbaserade fibrer är att de, trots att de är konstgjorda, inte bidrar till mikroplaster utan bryts ner om de hamnar i naturen. Modal är ett färgbeständigt, mycket mjukt och smidigt material som andas. Den ger också ett diskret men vackert skimmer.

Slow living

Do good feel good

Enjoy the softer side of life

Varukorgen är tom